Annonce
Erfaringer fra hvordan det er kun at leve af plantebaseret kost i tre uger deles af deltagerne i køkkenet på Alsbrogaard Bed an Breakfast. Foto: Martin Wilde
Ugeavisen Bramming

Plantekost giver vægttab og bedre humør

Har det en effekt, kun at spise vegansk i tre uger? Det spørgsmål har Ugeavisen stillet til tre personer, som har gennemgået et tre ugers forløb, hvor de hovedsageligt har levet af plantebaseret kost.
Annonce
  • Erfaringer fra hvordan det er kun at leve af plantebaseret kost i tre uger deles af deltagerne i køkkenet på Alsbrogaard Bed an Breakfast. Foto: Martin Wilde
  • Nynne Pawlak, 33 år, lærer og fra Esbjerg.- Vi spiste vegansk inden dette tre ugers forløb, men vi brugte meget at købe færdigretter. Stig Ladefoged anbefalede at lave det hele fra bunden. Det har haft meget større effekt, end jeg havde regnet med. Jeg har tabt 3,4 kg, og det er hovedsageligt fedt. Min bodyage er blevet seks år yngre på kun tre uger, så jeg kører videre, og det med færdigretterne bliver kun undtagelsesvist fremover. Jeg brugte i forvejen meget tid i køkkenet, så det tager ikke ekstra tid at lave mad fra bunden. - Vi har en fire-årig datter, og hun spiser normalt, så vi er sikre på, at hun får de kalorier, hun skal have. Hun skal være gammel nok til selv at træffe valget om at blive veganer, hvis hun vil. Hun kan rigtig godt lide meget af det mad, min mand og jeg spiser, men hun spiser uden om bønnerne.- Når vi har venner på besøg, får de serveret vegansk kost. Men vi prøver at undgå at prædike om det.
  • Mette Dalgaard, 40 år. Sygeplejerskestuderende, Haderslev.- Jeg har ikke levet som veganer de seneste tre uger, men jeg har fået meget mere grønt inkorporeret i maden. Jeg har tabt mig og er gået ned i kolesterol-tal og er blevet et år yngre i bodyage.- Jeg kan godt finde på at have flere kødfrie måltider – men nok mest til frokost. Vi spiser en del fisk, og det har vi talt om, at vi skal have mere af- og mere grønt til.- Jeg har fået ét bolche og ét styk franskbrød med Nutella i de forløbne tre uger. Da jeg fik bolchet i munden, var jeg ved at knuse det med tænderne efter ti sekunder, for det plejer jeg at gøre. Men nej, tænkte jeg, det er med at sutte det færdigt, så kan man nyde det længere, og så skal jeg ikke straks have et mere. Sådan er det også med maden – jeg tænker mere over det, jeg spiser, og jeg nyder smagen af maden.
  • Pierre Claville, 52 år, beskæftigelsesvejleder fra Odense- Det har været supergodt. Vi har prøvet at leve efter det. Tre-fire gange har jeg lavet retterne selv, og resten af tiden har vi købt os ud af det. Nogle enkelte gange har vi lavet bacon til brunch og vi har spist chips, når vi har haft gæster. Men ellers har min hustru og jeg holdt os til vegansk kost.- Det at spise vegansk kommer ikke til at vende vores liv på hovedet. Er vi i byen, spiser vi det, der bliver serveret, men i hverdagen vil vi så vidt muligt leve plantebaseret. Jeg kan mærke på min krop, at det virker. Jeg bliver i bedre humør og er ikke så træt på arbejdet. Nu føler jeg ikke længere, at jeg er så træt efter arbejdet.- Hvad angår sundheden, så er min bodyage på de tre uger blevet to år yngre. Jeg har tabt 1,7 kg og kolesteroltallet er faldet. Jeg synes, jeg har fået noget ud af forløbet – og skulle vi komme til at få en bøf, så gør det ikke noget for os.
  • Lækkert ser det ud. Foto: Martin Wilde

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce