Små 20 ildsjæle fik lørdag på en konference på Banegården i Bramming gode indspark til kampen mod det skæve Danmark.
Bramming / Ansager: Kampen begynder lige her. Vi skal passe på, at Hovedstaden ikke løber med alle pengene, når midlerne skal fordeles til det fælles Danmark. Men kampen mod det skæve Danmark er ikke kun en kamp mellem Hovedstaden og den del af Danmark, hvor befolkningsttætheden er lav. Vi skal også passe på, at den store by i kommunen ikke løber med alle pengene, så der ikke bliver noget tilbage til landdistrikterne.
Det var en af de lærer, som de næsten 20 deltagere på konferencen "Vi er Landet", der lørdag blev holdt på Banegården i Bramming, drog hjem med. Det var Kim Ruberg, næstformand i foreningen Danmark på Vippen, der kom med pointerne, da han holdt oplæg på konferencen. Og det var ord som Karsten Madsen fra Ansager, medlem af Ansager Byudvikling og ejer af Ansager Info, kan bruge.

- Det her hjælper mig rigtig meget med at forstå, hvad der sker, så vi kan gøre opmærksom på, hvad vi skal kæmpe imod.
Kommunal skævvridning
- Vi fornemmer, at Varde Kommune er ved at lave samme skævhed som på landsplan. Man fokuserer for meget på omkostninger. Det her hjælper mig rigtig meget med at forstå, hvad der sker, så vi kan gøre opmærksom på, hvad vi skal kæmpe imod, siger Karsten Madsen.
Karsten Madsen var ledsaget af Karin Nielsen, formand for Skovlund-Ansager Udviklingsråd, og hun følte, hun mentalt blev bedre klædt på ved konferencen:
- Man kan se, når man har hørt Kim Ruberg, at uligheden i vort land er kæmpestor.
Synliggør skævvridningen
Jørn Boesen Andersen, byrådsmedlem i Esbjerg Kommune for SF, var sammen med det socialdemokratiske byrådsmedlem Ulla Koman-Mejer arrangør af konferencen. Også han blev klogere.
- Kun en lille del af de statslige penge falder i Udkantsdanmark. Det hele kører jo efter en fast fordelingsnøgle, og det er forkert med den fortsatte vækst i arbejdspladser som ligger her i området. Men ministerierne ligger jo i København. Det handler om at synliggøre den skævvridning, som vi er ved at blive lullet ind i, siger Jørn Boesen Andersen.